Skoči na glavno vsebino

Jurjevanje v naši Konjiški dolini ima lep tradicionalen pridih. Vsako leto se otroci enote Tatenbachova pripravljajo na iskanje zmajevega zaklada in njegovega obiska.

Letos so otroci najstarejše skupine sodelovali tudi na Jurjevanju v trgu, kjer kot Vitezi Juriji in Marjetice zapeli pesem o konjiški legendi.

V vrtcu so se odvijale različne dejavnosti na temo, od igre v gradovih, prebiranje legende,  viteški boji, izdelovali smo meče, ščite in  čelade za prave viteze ter kronice in ogledalca za princese. Ogledali smo si tudi fresko o Konjiški  legendi.

Vživljali so se v igro srednjeveških dni . Obisk zmaja je bil nadvse zabaven dogodek. Skupaj je zaplesal z otroki in ti so mu zapeti njegovo pesem.

Starejše skupine so iskale zmajev zaklad proti gori, kjer so sledili označbam, ki jih je pripravil zmaj. Mlajšim otrokom pa je skril zaklad kar v vrtcu, le da so se otroci zanj morali pošteno namučiti, saj je zmaj pustil navodila, kakšne telovadne vaje je potrebno izvesti, da lahko pridejo do zaklada.

Navdušenje ob najdbi pa je bilo popolno in ……sladko🐉

Dostopnost